Sprekers

Hiske Kuilman

Hiske Kuilman
Verliescoach en spreker
over babyverlies

Hiske Kuilman werkt als verliescoach en begeleidt ouders die hun baby zijn verloren tijdens de zwangerschap, bevalling of kort daarna. Nadat ze in 2015 haar eigen zoontje verloor, is ze zich verder gaan verdiepen in rouw en verlies. Ze geeft daarnaast trainingen aan kraamverzorgenden over kraamzorg na het verlies van een baby en geeft lezingen aan zorgprofessionals in de geboortezorg.

Hiske schrijft blogs op haar eigen website en is daarnaast als expert verbonden aan diverse platformen. Ze verschijnt geregeld in de media om haar eigen verhaal en ervaringen te delen om het taboe op het spreken over overleden kinderen te doorbreken.

Steven Pont

Steven Pont
Ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut

Alles wat Steven doet is opgebouwd rond twee thema’s; de (ontwikkelings) psychologie en de systeemtheorie. In 1992 studeerde hij af als ontwikkelingspsycholoog aan de UvA en in 2002 als systeemtherapeut bij het NISTO. Later kwamen daar mediation (NIP) en socratische gesprekstechnieken (FIP) nog bij. Maar de basis bleven steeds deze twee invalhoeken: de (ontwikkelings) psychologie, die gedrag meer vanuit het individu beschrijft en de systeemtheorie, die  juist het belang van de sociale omgeving meer benadrukt. Via live optredens helpt Steven Pont mee te bouwen aan kinderopvang die verder gaat dan alleen een opvangplek voor kinderen te zijn. Steven Pont geeft lezingen voor de kinderopvang in samenwerking met de Kinderopvang Academie. Daarnaast is hij columnist voor het vakblad Kinderopvang en auteur van boeken als: Mensenkinderen, Sociaal?Vaardig! en De do’s en don’ts van de opvoeding.

Rob Göbel

Rob Göbel
Projectleider en docent 
Vrouw&Zorg

Rob Göbel is projectleider en docent bij Vrouw&zorg. Vrouw&Zorg verzorgt een uitgebreid scholingsaanbod voor beroepsbeoefenaren werkzaam binnen de verloskunde, gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde. Rob Göbel is gespecialiseerd in coaching, verzorgen trainingen, voorzitten vergadering, verloskunde 1e lijn, verloskunde 2de lijn en scholing.

Tilda Timmers

Tilda Timmers
Ervaringsdeskundige,
therapeut en coach

Na haar bevalling bevond Tilda zich in een situatie die alles behalve een roze wolk was. Ze snapte niet wat mensen daarmee bedoelden en voelde zich een slechte en ontaarde moeder. Waarom kon ze niet zo genieten als andere moeders? Waarom was ze niet euforisch zoals je dat altijd ziet om je heen, op televisie en social media? Na een paar maanden werd bij de diagnose “postnatale depressie” vastgesteld. Uiteindelijk is het haar gelukt om haar postnatale depressie te verdrijven en heeft ze besloten zelf een boek te schrijven over mijn ervaringen en bevindingen in de hoop hier zoveel mogelijk moeders mee te helpen. Ook wil ze graag andere moeders helpen, zoals ze zelf is geholpen: in één op een coachsessies. Ze is ervaringsdeskundige en weet als geen ander wat deze mama’s nu doormaken. Vanuit haar expertise als therapeut, haar ervaring met een postnatale depressie en het moederschap, helpt ze moeders weer de positieve kant op. Waar een toekomst wacht zonder depressieve en wanhopige gevoelens.

Miluška Flooren-van Eekelen

Miluška Flooren
Draagconsulent

Liefdevol Dragen

Miluška Flooren-van Eekelen van Liefdevol Dragen geeft scholing aan Kraamverzorgenden over Slapen&Huilen en Kraamdragen- hechting in dragen in de kraamweek-. Met haar bedrijf richt ze zich op het vroege hechtingsproces tussen ouder en kind. Daarnaast leidt ze draagconsulenten op.

Miranda Rep

Miranda Rep
Trainer en mede-oprichter
Confriends

Miranda Rep is mede-oprichter van Confriends en mede-auteur van het boek Spelenderwijs Bewegen van 0-4 jaar. De Confriends missie is “een fitte en gezonde kinderopvang, zowel voor de kinderen als de medewerkers “ vanuit deze gedachte verzorgt Confriends al meer dan 15 jaar praktische trainingen, trajecten en advies voor kinderopvangorganisaties.

Eileen Kalkman

Eileen Kalkman
Trainer en mede-oprichter
Confriends

Eileen Kalkman is mede-oprichter van Confriends en mede-auteur van het boek Spelenderwijs Bewegen van 0-4 jaar. De Confriends missie is “een fitte en gezonde kinderopvang, zowel voor de kinderen als de medewerkers “ vanuit deze gedachte verzorgt Confriends al meer dan 15 jaar praktische trainingen, trajecten en advies voor kinderopvangorganisaties.

Marjo Severijn

Marjo Severijn
(Baby)trainer, docent en coach

Marjo Severijn en Mabel Houdtzagers van M&M Pedagogiek-Training-Advies delen graag hun pedagogische passie en kennis over baby’s.  

Samen geven zij verschillende trainingen, workshops, coaching en advies aan personeel in de kinderopvang en kraamzorg. 

Marjo Severijn is (baby) trainer, docent en coach sinds 2002. Heeft ruime ervaring in de pedagogiek, jeugdhulpverlening en kinderopvang.

Mabel Houdtzagers

Mabel Houdtzagers
Docent, trainer
en coach

Marjo Severijn en Mabel Houdtzagers van M&M Pedagogiek-Training-Advies delen graag hun pedagogische passie en kennis over baby’s.  

Samen geven zij verschillende trainingen, workshops, coaching en advies aan personeel in de kinderopvang en kraamzorg. 

Mabel Houdtzagers is docent, trainer en coach en heeft ruime ervaring in pedagogiek, theater,  onderwijs en kinderopvang.

Bahareh Goodarzi

Bahareh Goodarzi
Docent Verloskunde
Academie Amsterdam

Bahareh Goodarzi is verloskundige, docent aan de Verloskunde Academie Amsterdam en promovenda bij de afdeling Verloskundige Wetenschappen aan het Amsterdam UMC. Het aandachtsgebied in het onderwijs is scenario onderwijs en acute verloskundige zorg. Het promotieonderzoek richt zich op risicoselectie in de geboortezorg.  

Joost van der Ploeg

Joost van der Ploeg
Ambulance-
verpleegkundige

Joost van der Ploeg is ambulanceverpleegkundige werkzaam in de omgeving Hengelo en verzorgt trainingen over interprofessioneel samenwerken in acute verloskundige situaties. 

Joke Knoppert

Joke Knoppert
Projectmedewerker
Voedingscentrum

Joke Knoppert werkt bij het Voedingscentrum. Ze is opgeleid tot diëtist en daarna altijd als voedingsvoorlichter werkzaam geweest. Sinds enkele jaren werkt zij als projectmedewerker Gezonde Start (-10 maanden tot 4 jaar).

Bregje Hamelynck

Bregje Hamelynck
Zwangerschaps-
docent

Bregje Hamelynck is moeder van drie kinderen, duurzaamheidsadviseur, Permacultuurtuinder, zwangerschapsdocent en aanjager van Dunstan Babytaal in Nederland. Altijd op zoek naar informatie voor haar zwangerschapscursussen kwam Bregje in 2010 de Australische Dunstan Babytaalmethode tegen.

Bregje Hamelynck

Lyzette Laureij
Arts en promovenda
Erasmus MC  

Lyzette Laureij is arts en promovenda bij de afdeling Verloskunde & Gynaecologie van het Erasmus MC. Zij doet sinds 2017 onderzoek naar het verbeteren van kraamzorg voor kwetsbare kraamvrouwen in het project ‘de Beste Start voor de kwetsbare kraamvrouw en haar kind’.