Programma

Dit jaar staat de Dag van de kraamzorg in het teken van voorlichting en preventie. Met inhoudelijke, praktische sessies over belangrijke preventieve taken van de kraamverzorgende, een grote beursvloer, een skillslab en de kennisstraat.

Kraamverzorgenden brengen meer uren in een gezin door dan welke zorgverlener ook. Je signaleert als één van de eersten (potentiële) problemen bij de moeder of in de ontwikkeling van het kind en draagt daarmee een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bovendien kan jij als kraamverzorgende ouders adviseren en mogelijke risico’s bespreekbaar maken.  

Kom daarom op 14 september naar de Dag van de kraamzorg, hét kennisevenement voor kraamverzorgenden van het jaar en krijg in één dag een update van de laatste ontwikkelingen en de nieuwste kennis.

Datum: 14 september 2018
Locatie: NBC Nieuwegein

09.00 uur

Ontvangst en registratie en bezoek beursvloer
09.30 uur

Inspirerende opening op beursvloer: Preventie is investeren in een goed begin!

Investeren door middel van voorlichting en preventie in een goed begin is een belangrijke verantwoordelijkheid en inspanning van de kraamverzorgenden en haar collega’s in de integrale geboortezorg. Het belang van de signalerende kraamverzorgende wordt echter nogal eens onderschat en behoeft nog steeds de aandacht die het verdient. Door middel van herkenning en humor zal de Dag van de kraamzorg met een wervelende start ingaan op de onmisbare preventieve zorgtaak van jou als kraamverzorgende.

10.00 uur
11.00 uur

Ochtendpauze en bezoek beursvloer

11.30 uur
12.30 uur
Lunchpauze
13.30 uur
14.30 uur
Middagpauze
14.50 uur
15.50 uur
Plenaire afsluiting, borrel en laatste mogelijkheid tot bezoeken beursvloer
16.30 uur
Beursvloer gesloten